Νέα & Ειδήσεις
Νέα & Ειδήσεις

Γεραπετρίτης: Τις επόμενες ώρες η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμού για την επίσπευση της 3ης δόσης στους 4 μήνες

0
Κοινοποιήσεις
0Points

Στο «τραπέζι» της Επιτροπής Εμβολιασμού αναμένεται να τεθεί σήμερα, Πέμπτη (2/12) η επίσπευση της χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ρ/σ «ΣΚΑΙ 100.3» ο κ. Γεραπετρίτης, η επιτροπή θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες για να εγκρίνει την επίσπευση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στους 4 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική εισήγηση προς τους ειδικούς έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος σημείωσε από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ Γεραπετρίτης ανέφερε ότι παραμένει στο «τραπέζι» το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον. Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι στην αναμνηστική δόση, έτσι και στην υποχρεωτικότητα, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που κινήθηκαν γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται στον κατάλληλο χρόνο και έπρεπε πρώτα η πολιτεία να είχε εξαντλήσει όλα τα δυνατά ηπιότερα μέσα.

Τι είπε για το προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες

Ο νέος νόμος για το προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια απεργιών θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα καθώς τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, δήλωσε κ. Γεραπετρίτης με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΗΓΗ

Πώς σας φάνηκε;