Νέα & Ειδήσεις
Νέα & Ειδήσεις

Φορολογική δήλωση 2025: Αυτόματη υποβολή χωρίς λογιστή!

0
Κοινοποιήσεις
0Points

Από το 2025, η υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης θα είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη, αφού θα χρησιμοποιείται ένα νέο σύστημα αυτόματης υποβολής. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, η φορολογική διοίκηση θα χρησιμοποιεί πολλά ψηφιακά εργαλεία και δεδομένα για να συμπληρώνει αυτόματα τις δηλώσεις των πολιτών, απαλείφοντας την ανάγκη για λογιστή ή χρονοβόρες διαδικασίες.

Πώς θα λειτουργεί:

Προ-συμπληρωμένη δήλωση: Η ΑΑΔΕ θα λαμβάνει δεδομένα από διάφορες πηγές, όπως τράπεζες, εργοδότες και το Taxisnet, για να συμπληρώσει αυτόματα τα πεδία της φορολογικής σας δήλωσης.
Ενημέρωση και έλεγχος: Θα έχετε τη δυνατότητα να ελέγξετε και να τροποποιήσετε τυχόν λάθη ή ελλείψεις στην προ-συμπληρωμένη δήλωση.
Υποβολή: Μόλις βεβαιωθείτε για την ακρίβεια των στοιχείων, μπορείτε να υποβάλετε τη δήλωσή σας με ένα απλό κλικ.

Πλεονεκτήματα:

Απλότητα: Η αυτόματη υποβολή θα εξαλείψει την ανάγκη για περίπλοκες διαδικασίες και γραφειοκρατία.
Εξοικονόμηση χρόνου: Δεν θα χρειάζεται να αφιερώνετε ώρες για να συμπληρώσετε τη δήλωσή σας.
Εξοικονόμηση χρημάτων: Δεν θα χρειάζεται να πληρώσετε λογιστή για να σας βοηθήσει.
Ακρίβεια: Η αυτόματη συμπλήρωση θα μειώσει τον κίνδυνο λαθών.
Διαφάνεια: Θα έχετε πλήρη εικόνα των εισοδημάτων και των φόρων σας.

Προϋποθέσεις:

Σύνδεση στο Taxisnet: Για να λάβετε την προ-συμπληρωμένη δήλωσή σας, θα πρέπει να συνδεθείτε στο Taxisnet με τους κωδικούς σας.
Ενημερωμένα στοιχεία: Βεβαιωθείτε ότι τα στοιχεία σας στο Taxisnet είναι ενημερωμένα, όπως η διεύθυνση κατοικίας και οι τραπεζικοί σας λογαριασμοί.
Ψηφιακή υπογραφή: Για την υποβολή της δήλωσης, θα χρειαστείτε ψηφιακή υπογραφή.

Επιπλέον:

Επιλογή λογιστή:

Εάν επιθυμείτε, μπορείτε να εξακολουθήσετε να συνεργάζεστε με έναν λογιστή για την υποβολή της δήλωσής σας. Επιπλέον, η ΑΑΔΕ θα δημιουργήσει ειδικά helpdesk και γραμμές υποστήριξης για να βοηθήσει τους πολίτες με την αυτόματη υποβολή.

Συνοψίζοντας, η αυτόματη υποβολή της φορολογικής δήλωσης αποτελεί μια σημαντική μεταρρύθμιση που θα φέρει πολλαπλά οφέλη στους πολίτες. Η απλοποίηση της διαδικασίας, η εξοικονόμηση χρόνου και χρημάτων, και η αυξημένη διαφάνεια αναμένεται να βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία των φορολογούμενων. Να σημειωθεί ότι η υλοποίηση της αυτόματης υποβολής μπορεί να φέρει αλλαγές στις προηγούμενες διαδικασίες, αλλά αυτό το σύστημα υπόσχεται να επιφέρει βελτιώσεις και ευκολίες στην καθημερινότητά μας.

Πώς σας φάνηκε;