0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Χρήσιμα & Πληροφόρηση
Χρήσιμα & Πληροφόρηση

Θέρμανση: Τα 4 συχνά λάθη με το καλοριφέρ που κοστίζουν

0
Κοινοποιήσεις
0Points

Η λειτουργία των καλοριφέρ θα είναι πιο ακριβή από ποτέ φέτος, καθώς η ενεργειακή κρίση έχει οδηγήσει σε εκρηκτική αύξηση των τιμών στα καύσιμα.

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, η αναζήτηση τρόπων εξοικονόμησης ενέργειας όσον αφορά τη θέρμανση γίνεται ζωτικής σημασίας.

Έχουμε μιλήσει ήδη για τον σωστό τρόπο καθαρισμού των καλοριφέρ για εξοικονόμηση ενέργειας έως και 25%, καθώς και για τους πιο διαδεδομένους μύθους σε σχέση με τα καλοριφέρ και τη θέρμανση.

Ωστόσο, ίσως αυτό που δε γνωρίζατε είναι πως υπάρχουν μερικά λάθη που πολλοί από εμάς κάνουμε όσον αφορά τη θέρμανση και τη λειτουργία του καλοριφέρ και μας κοστίζουν εκατοντάδες ευρώ σε καύσιμα. Δείτε τα 4 συχνότερα παρακάτω:

Καλοριφέρ – Λάθη: Κακή μόνωση

Η κακή μόνωση του σπιτιού μπορεί να συμβάλει στην απώλεια της θέρμανσης που τόσο ακριβά πληρώνουμε, επομένως είναι σημαντικό να στεγανοποιούμε τις πόρτες και τα παράθυρα του σπιτιού μας, καθώς και να απομονώνουμε τα δωμάτια που δε ζεσταίνουμε και δε χρησιμοποιούμε.

Παράλληλα, σύμφωνα με την Express, μπορούμε εύκολα να ενισχύσουμε τη μόνωση του σπιτιού μας κλείνοντας τις κουρτίνες και να γλιτώσουμε με αυτόν τον τρόπο έως και 14% στα έξοδα της θέρμανσης.

Καλοριφέρ – Λάθη: Λάθος διαρρύθμιση των επίπλων

Έχουμε στο παρελθόν μιλήσει αναλυτικά για το πώς θα έχετε ένα πιο ζεστό σπίτι εάν μετακινήσετε τα έπιπλα, εντούτοις είναι σημαντικό να επαναλάβουμε τα βασικά: Δεν πρέπει να σκεπάζουμε με καλύμματα τα θερμαντικά σώματα, ούτε και να μπλοκάρουμε το καλοριφέρ με μεγάλα έπιπλα (βλ. καναπές), καθώς με αυτό τον τρόπο θα παγιδεύσουμε τη θερμότητα, μειώνοντας την απόδοση.

Καλοριφέρ – Λάθη: Δεν υπάρχουν θερμοστατικές βαλβίδες

Οι θερμοστατικές βαλβίδες τοποθετούνται σε κάθε θερμαντικό σώμα ξεχωριστά επιτρέπουν την αυτόματη ρύθμιση της ροής του ζεστού νερού, ανάλογα με την επιθυμητή θερμοκρασία του κάθε χώρου ξεχωριστά. Με αυτό τον τρόπο το κάθε καλοριφέρ θα είναι ανεξάρτητο και θα απομονώνεται αυτόματα μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή θερμοκρασία, κάτι που μπορεί να μας γλιτώσει μεγάλες ποσότητες καυσίμων.

Καλοριφέρ – Λάθη: Δεν έχετε εγκαταστήσει προγραμματιζόμενο θερμοστάτη

Ένας προγραμματιζόμενος θερμοστάτης σας επιτρέπει να καθορίσετε εκ των προτέρων διαφορετικές θερμοκρασίες για διαφορετικές ώρες της ημέρας, επομένως θα απαλλαγείτε από το φόβο του να ξεχάσετε τη θέρμανση ανοιχτή όταν λείπετε από το σπίτι.

ΠΗΓΗ

Πώς σας φάνηκε;