Νέα & Ειδήσεις
Νέα & Ειδήσεις

Σημαντικότερα Νέα Φεβρουαρίου 2024

0
Κοινοποιήσεις
0Points

Ολομέλεια Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (26-29 Φεβρουαρίου):

 • Συζήτηση για την αύξηση των τιμών τροφίμων και την αντιμετώπιση των κοινωνικών συνεπειών:

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πραγματοποίησε μια εις βάθος συζήτηση για την εκρηκτική άνοδο των τιμών τροφίμων, η οποία πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη. Συζητήθηκαν οι αιτίες της κρίσης, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία, οι κλιματικές αλλαγές και οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. Τα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου πρότειναν μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως η ενίσχυση της κοινής αγροτικής πολιτικής, η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και η καταπολέμηση της αισχροκέρδειας.

 • Ψηφοφορία για νέους κανόνες διαφάνειας και ασφάλειας στις πολιτικές διαφημίσεις:

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρινε νέους κανόνες που αποσκοπούν στην ενίσχυση της διαφάνειας και της ασφάλειας στις πολιτικές διαφημίσεις. Οι νέοι κανόνες θα απαιτούν από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να λαμβάνουν μέτρα για τον έλεγχο της ταυτότητας των χρηστών που προβάλλουν πολιτικές διαφημίσεις, να διασφαλίζουν ότι οι διαφημίσεις είναι σαφώς σημαδεμένες ως πολιτικές, και να παρέχουν στους χρήστες πληροφορίες για τη στόχευση των διαφημίσεων.

 • Έγκριση του ευρωπαϊκού “ψηφιακού πορτοφολιού”:

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρισε τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού “ψηφιακού πορτοφολιού”, το οποίο θα επιτρέπει στους πολίτες της ΕΕ να αποθηκεύουν ψηφιακά ταυτότητες, δίπλωμα οδήγησης, πιστοποιητικά εμβολιασμού και άλλα σημαντικά έγγραφα. Το ψηφιακό πορτοφόλι θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους πολίτες της ΕΕ και θα συμβάλει στην απλοποίηση της ψηφιακής τους καθημερινότητας.

 • Ψηφοφορία για τον νέο κανονισμό βραχυχρόνιων μισθώσεων:

Το Ευρωκοινοβούλιο ψήφισε υπέρ ενός νέου κανονισμού που θέτει κανόνες για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις μέσω πλατφορμών όπως η Airbnb. Ο νέος κανονισμός αποσκοπεί στην προστασία των καταναλωτών, στην προώθηση του υγιούς ανταγωνισμού και στην αποφυγή της gentrification.

 • Αξιολόγηση της έκθεσης για το κράτος δικαίου στην ΕΕ:

Η Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου αξιολόγησε την ετήσια έκθεση για το κράτος δικαίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η έκθεση εστιάζει σε θέματα όπως η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, η ελευθερία του Τύπου και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

 • Ψηφοφορία για την προστασία της αγοράς ενέργειας από πρακτικές χειραγώγησης:

Το Ευρωκοινοβούλιο ενέκρισε νέους κανόνες για την προστασία της αγοράς ενέργειας από πρακτικές χειραγώγησης. Οι νέοι κανόνες θα ενισχύσουν την εποπτεία της αγοράς ενέργειας και θα θεσπίσουν αυστηρότερες κυρώσεις για παραβάσεις.

Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας στην αγορά ενέργειας και για την προώθηση του ανταγωνισμού.

Στόχος των νέων κανόνων είναι να διασφαλιστεί ότι οι τιμές ενέργειας είναι δίκαιες και αντανακλούν την πραγματική ζήτηση και προσφορά.

Επιπλέον, οι νέοι κανόνες αποσκοπούν στην προστασία των καταναλωτών από αθέμιτες πρακτικές από τους προμηθευτές ενέργειας.

Σημαντικά σημεία των νέων κανόνων:

 • Ενίσχυση της εποπτείας της αγοράς ενέργειας: Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Αεροπορίας (EASA) θα αποκτήσει νέες αρμοδιότητες για την εποπτεία της αγοράς ενέργειας.
 • Αυστηρότερες κυρώσεις για παραβάσεις: Οι εταιρείες που παραβιάζουν τους κανόνες θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα έως και 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους.
 • Διαφάνεια: Οι προμηθευτές ενέργειας θα υποχρεούνται να παρέχουν στους καταναλωτές περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές και τους όρους της ενέργειας.
 • Προώθηση του ανταγωνισμού: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα λάβει μέτρα για την προώθηση του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας.

Αναμένεται οι νέοι κανόνες να τεθούν σε ισχύ το 2025.

Super Bowl LVIII (11 Φεβρουαρίου):

 • Οι Kansas City Chiefs νίκησαν τους Philadelphia Eagles με 38-35:

Σε έναν συναρπαστικό αγώνα, οι Kansas City Chiefs νίκησαν τους Philadelphia Eagles με 38-35 στο Super Bowl LVIII, που διεξήχθη στο State Farm Stadium της Glendale, Arizona. Ο Patrick Mahomes, quarterback των Chiefs, αναδείχθηκε MVP του αγώνα, πετώντας για 182 yards και 3 touchdowns.

 • Ο Patrick Mahomes αναδείχθηκε MVP:

Ο Patrick Mahomes, quarterback των Kansas City Chiefs, ονομάστηκε MVP του Super Bowl LVIII. Ο Mahomes πέτυχε 182 yards και 3 touchdowns, οδηγώντας τους Chiefs στην νίκη.

 • Το halftime show παρουσίασε η Rihanna:

Η Rihanna, η διάσημη τραγουδίστρια, παρουσίασε το halftime show του Super Bowl LVIII. Η εμφάνιση της Rihanna περιλάμβανε μια medley από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, όπως τα “Umbrella”, “Work” και “Diamonds”.

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου (2-18 Φεβρουαρίου):

 • Διεξήχθη στη Ντόχα του Κατάρ:

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2024 διεξήχθη στη Ντόχα του Κατάρ από τις 2 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος πάνω από 2.000 αθλητές από 192 χώρες.

 • Η Αυστραλία κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια:

Η Αυστραλία κατέκτησε τα περισσότερα μετάλλια στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου 2024, με 10 χρυσά, 13 ασημένια και 8 χάλκινα.

 • Ο Kristóf Milák (Ουγγαρία) έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ πεταλούδα:

Ο Kristóf Milák από την Ουγγαρία έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ πεταλούδα, με χρόνο 1:49.07.

6 έθνη Ράγκμπι (2 Φεβρουαρίου – 16 Μαρτίου):

 • Η Γαλλία είναι η τωρινή πρωταθλήτρια:

Η Γαλλία είναι η τωρινή πρωταθλήτρια του 6 έθνών Ράγκμπι, έχοντας κερδίσει το 2023.

 • Η Ιρλανδία και η Αγγλία θεωρούνται φαβορί για φέτος:

Η Ιρλανδία και η Αγγλία θεωρούνται φαβορί για την νίκη στο 6 έθνη Ράγκμπι 2024.

F1 Grand Prix Μπαχρέιν (29 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου):

 • Πρώτος αγώνας της σεζόν 2024:

Το Grand Prix Μπαχρέιν είναι ο πρώτος αγώνας της σεζόν 2024 της Formula 1.

 • Ο Max Verstappen είναι ο τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής:

Ο Max Verstappen από την Ολλανδία είναι ο τωρινός παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, έχοντας κερδίσει το 2023.

 • Η Ferrari αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστική φέτος:

Η Ferrari αναμένεται να είναι πιο ανταγωνιστική φέτος, μετά από την ενίσχυση της ομάδας της με τον Charles Leclerc και τον Carlos Sainz.

Εκλογές στην Ελλάδα (19 Φεβρουαρίου):

 • Νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με οριακή διαφορά:

Ο ΣΥΡΙΖΑ νίκησε στις εκλογές που διεξήχθησαν στην Ελλάδα στις 19 Φεβρουαρίου, με οριακή διαφορά. Ο Αλέξης Τσίπρας ηγείται του ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να σχηματίσει κυβέρνηση.

 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της Νέας Δημοκρατίας:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ηγείται της Νέας Δημοκρατίας, η οποία ήρθε δεύτερη στις εκλογές.

 • Σχηματισμός κυβέρνησης συνεργασίας:

Είναι πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Χειμερινές Εκπτώσεις (8 Ιανουαρίου – 29 Φεβρουαρίου):

 • Μεγάλη ευκαιρία για αγορές σε προσιτές τιμές:

Οι χειμερινές εκπτώσεις, που διήρκησαν από τις 8 Ιανουαρίου έως τις 29 Φεβρουαρίου, boteren μια μεγάλη ευκαιρία για αγορές σε προσιτές τιμές.

 • Συμμετοχή πολλών καταστημάτων και e-shop:

Πολλά καταστήματα και e-shop συμμετείχαν στις χειμερινές εκπτώσεις, προσφέροντας εκπτώσεις σε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και είδη σπιτιού.

Χιονοθύελλα “Ελπίδα” (24-26 Φεβρουαρίου):

 • Σφοδρή χιονόπτωση σε μεγάλο μέρος της Ελλάδας:

Η χιονοθύελλα “Ελπίδα”, που έπληξε την Ελλάδα από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου, έφερε σφοδρή χιονόπτωση σε μεγάλο μέρος της χώρας.

 • Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις μεταφορές:

Η χιονοθύελλα προκάλεσε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις μεταφορές, ενώ πολλά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες έκλεισαν.

 • Κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού:

Ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε για την αντιμετώπιση της χιονοθύελλας, ενώ η Πολιτική Προστασία έδωσε οδηγίες στους πολίτες για την προστασία τους.

Πώς σας φάνηκε;