Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Ταινίες-Θέατρο
Ταινίες-Θέατρο

4 απαγορευμένες ταινίες που δεν προβλήθηκαν στον κινηματογράφο

0
Κοινοποιήσεις
0Points

Σας παρουσιάζουμε 4 απαγορευμένες ταινίες που η καθεμία για τους ξεχωριστούς της λόγους δεν προβλήθηκε στο ευρύ κοινό.

1.Monty Python: Life of Brian

Η δημιουργία μιας θρησκευτικής-πολιτικής σάτιρας απαιτεί, μεταξύ άλλων ιδιοτήτων, ταλέντο, ένα δυνατό στομάχι και σταθερά νεύρα. Πιστεύω ότι η ομάδα Monty Python δεν είχε καμία από αυτές τις ιδιότητες.

Πάνω απ ‘όλα, είχαν το πλεονέκτημα της υπέροχης χιουμοριστικής γνώσης για να ανακατασκευάσουν μια μοναδική προοπτική σε μια θανατηφόρα ιστορική σύγχυση ως προς την ταυτότητα ενός Μεσσία. Η αγανάκτηση της Εκκλησίας και πολλοί από τους πιστούς της υπολογίστηκαν κάπως, αλλά στην περίπτωση αυτή συνέβησαν δύο σημαντικά πράγματα.

Σε ορισμένες χώρες (Ιρλανδία, Νορβηγία) η ταινία απαγορεύτηκε τη στιγμή που κυκλοφόρησε, με απαγορεύσεις που κράτησαν αρκετές δεκαετίες. Από την άλλη πλευρά, η ταινία έγινε δημοφιλής στους φοιτητές θεολογίας, μεταξύ πολλών άλλων τμημάτων της αγοράς, καθώς έδωσε ενέργεια σε μια κατά τα άλλα άκαμπτη και πολύ οικεία ιστορία.

Δείτε την ταινία…

2.Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Η συμπερίληψη του Borat σε μια λίστα απαγορευμένων ταινιών δεν θα εκπλήξει κανέναν. Ο Sacha Baron Cohen είναι γνωστός για το γρήγορο ζήτημα και τα αποσπάσματα του συχνά ξεπερνούν την ίδια την ταινία (όπως το να παίζουν τον ύμνο Borat αντί για τον εθνικό ύμνο του Καζακστάν σε αγώνες πρωταθλήματος στο Κουβέιτ το 2012).

Λίγοι παραγωγοί ή σκηνοθέτες μπορούν να πουν ότι οι ταινίες τους ώθησαν τον τουρισμό σε μια χώρα ή στην άλλη. Ο Κοέν μπορεί. Παρά το γεγονός ότι έδειχνε το Καζακστάν με έναν όχι πολύ κολακευτικό τρόπο και προσφέρει πραγματικά λανθασμένες πληροφορίες σχετικά με τη χώρα, οι τουρίστες κυριολεκτικά χύθηκαν στο Καζακστάν μετά την πρεμιέρα του Μπόρατ.

Ενώ ο Μπόρατ συνδέεται συχνά με το Καζακστάν και τις αμηχανίες του, ο Κοέν στην πραγματικότητα έβλεπε άλλους στόχους. Η συλλογή μικρών τμημάτων συχνά συγκλονιστικών απόψεων και προκαταλήψεων που σέβονται διάφορα αμφιλεγόμενα θέματα μεταξύ των γνωστών στο κοινό και των μέσων ανθρώπων πιθανότατα δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με πιο συμβατικά μέσα.

Ενώ το μήνυμα ήταν αρκετά κατανοητό μεταξύ των ανθρώπων του Καζακστάν, σε ορισμένες χώρες η ταινία θεωρήθηκε ένα αηδιαστικό παράδειγμα παρακμιακής ψυχαγωγίας (σε αραβικές χώρες, τα ΗΑΕ).

Δείτε το trailer…

3.Brokeback Mountain

Brokeback Mountain – η ιστορία δύο καουμπόηδων που περνούν ένα καλοκαίρι με βοσκή προβάτων στα μοναχικά βουνά του Ουαϊόμινγκ. Η αρχική τους συμπάθεια μεταξύ τους οδηγεί τελικά σε σεξουαλική και συναισθηματική σχέση.

Μετά τη σεζόν τους μαζί,ο καθένας τραβάει το δρόμο του. Τελικά και οι δύο παντρεύονται και έχουν παιδιά, μόνο για να ανακαλύψουν μετά από μια επανένωση τέσσερα χρόνια αργότερα ότι εξακολουθούν να αισθάνονται το ίδιο ο ένας για τον το άλλο.

Η ταινία έγινε δεκτή και κέρδισε βραβεία. Ωστόσο, ως ταινία που προωθούσε την ομοφυλοφιλία απαγορεύτηκε στη Μέση Ανατολή, καθώς η ομοφυλοφιλία είναι έγκλημα στις περισσότερες ισλαμικές χώρες. Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η ταινία απαγορεύτηκε σε θέατρα, αλλά κυκλοφόρησε σε DVD και στο Λίβανο κυκλοφόρησε σε λογοκρισία.

Δείτε το trailer…

4.La belle Verte

Ενώ η απαγόρευση για τον Borat δεν θα συγκλονίσει κανέναν, η απαγόρευση για την επόμενη ταινία θα εκπλήξει πολλούς ανθρώπους. Το Green Beautiful είναι ένα από τα πιο εκπληκτικά θέματα που θα μπορούσε να έχει επιλέξει η κινηματογραφική βιομηχανία, ωστόσο, η ταινία προφανώς αγνοήθηκε από την ΕΕ το 1996.

Μια ταινία γεμάτη χιούμορ, συγκίνηση και Αλήθεια. Μας υπενθυμίζει ποιοί στ’ αλήθεια είμαστε και προς τα που πηγαίνουμε.

Απαγορευμένη στη Γαλλία του 1996, βρίσκει το δρόμο της μετά από 15 χρόνια μέσα από το internet.

Αξίζει να τη δείτε και ας είναι σε χάλια ποιότητα επειδή είναι παλιά.

Ακόμα και σήμερα να παίρναμε στοιχεία απο την ταινία,ο κόσμος μας θα άλλαζε προς το καλύτερο.

Δείτε την ταινία…

 

Πώς σας φάνηκε;