Ντοκιμαντέρ
Ντοκιμαντέρ

Παράδεισος ή λήθη ο κόσμος μας;

0
Κοινοποιήσεις
0Points

Το βίντεο υποστηρίζει ένα νέο κοινωνικό-οικονομικό σύστημα, το οποίο ανανεώνεται στη σημερινή γνώση, με την δια βίου εργασία του κοινωνικού μηχανικού, φουτουριστή, εφευρέτη και βιομηχανικού σχεδιαστή Jacque Fresco, το οποίο σύστημα ο ίδιος αποκαλεί μια οικονομία βασισμένη στους πόρους της. Αυτό το ντοκιμαντέρ αναλύει τις βαθύτερες αιτίες των συστηματικών παθήσεων των αξιών και τα επιζήμια συμπτώματα που προκαλούνται από το σημερινό εγκατεστημένο σύστημα μας.
Στην ταινία δίνονται στοιχεία του πως είναι ανάγκη να ξεπεραστούν οι παλιοί και αναποτελεσματικοί μέθοδοι της πολιτικής, του δικαίου, των επιχειρήσεων, ή οποιεσδήποτε άλλες «κατεστημένες» έννοιες στις ανθρώπινες υποθέσεις, καθώς και να χρησιμοποιηθούν οι μέθοδοι της επιστήμης, σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία, για να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των ανθρώπων στον κόσμο.
Δεν είναι με βάση τις γνώμες της πολιτικής και οικονομικής ελίτ ή στης απατηλές λεγόμενες δημοκρατίες, αλλά με βάση τη διατήρηση μιας δυναμικής ισορροπίας με τον πλανήτη που θα μπορούσε να προσφέρει τελικά την αφθονία για όλους τους ανθρώπους.
Ο Παράδεισος ή Εξαφάνιση, από το Venus Project, εισάγει τον θεατή σε ένα πιο κατάλληλο σύστημα αξιών που θα χρειαστεί για να γίνει προσβάσιμη αυτή η φροντίδα και η ολιστική προσέγγιση προς όφελος του ανθρώπινου πολιτισμού.
Αυτή η εναλλακτική λύση ξεπερνά την ανάγκη για ένα περιβάλλον νομισματικής βάσεως, του ελέγχου και της έλλειψης, στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα…
Paradise or Oblivion

Πώς σας φάνηκε;