0

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Άνθρωποι & Σχέσεις
Άνθρωποι & Σχέσεις

4 τοξικές φράσεις που λέτε στον σύντροφό σας και (μάλλον) δεν το καταλαβαίνετε

0
Κοινοποιήσεις
0Points

Πολλές φορές μιλάμε χωρίς να σκεφτόμαστε, ειδικά σε ανθρώπους με τους οποίους νιώθουμε άνετα. Αυτό είναι καλό, μερικές φορές. Δείχνει ότι μπορούμε να μοιραστούμε τα πάντα. Άλλες φορές, ωστόσο, λίγη σκέψη θα ήταν χρήσιμη. Όχι τίποτα άλλο, για να μην παρεξηγηθούμε – ειδικά από τον σύντροφό μας που, συνήθως, θέλουμε να παραμείνει στη ζωή μας και να περνά καλά στη σχέση μας.

Παρακάτω, θα δούμε 4 τοξικές φράσεις που λέμε χωρίς να καταλαβαίνουμε, αλλά μπορούν να κάνουν μεγάλη ζημιά – και στην σχέση, και στον άνθρωπό μας.

«Δεν πειράζει» ή «Θα σου περάσει»

Μπορεί όντως να εννοούμε ότι η αναποδιά που έτυχε είναι παροδική και τα δύσκολα θα περάσουν. Δείχνουμε όμως ότι δε μας νοιάζει καθόλου αυτό που έχει να μας πει, είναι ασήμαντο και καλύτερα να το κρατήσει για τον εαυτό του.

«Το κάνεις λάθος. Δες πώς το κάνω εγώ»

Είναι πολύ εύκολο να χάσουμε την ψυχραιμία μας, όταν ο σύντροφός μας δεν κάνει τα πράγματα όπως τα έχουμε στο μυαλό μας. Μπορεί να είναι κάτι απλό, όπως ο τρόπος που διπλώνει τα ρούχα, ή κάτι  μεγαλύτερο, σαν τη διαχείριση οικογενειακών ζητημάτων. Όπως και να ‘χει, ας έχουμε στο μυαλό μας ότι ούτε εμείς είμαστε τέλειοι.

«Σε βαρέθηκα»

Κατά τη διάρκεια τσακωμού, φωνάζουμε «σε βαρέθηκα» και χτυπάμε το χέρι μας στο τραπέζι. Ναι, είναι φυσιολογικό να θυμώνουμε. Αλλά τέτοιες δηλώσεις μπορούν να κάνουν ανυπολόγιστη ζημιά – όπως και το να απειλούμε με χωρισμό κάθε φορά που γινόμαστε έξαλλοι. Τα προβλήματα δε διορθώνονται έτσι.

«Είσαι υπερβολικά ευαίσθητος»

Όταν ο σύντροφός μας είναι θυμωμένος, στενοχωρημένος, πιεσμένος – οτιδήποτε, το χειρότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε τα συναισθήματά του και να τον χαρακτηρίσουμε «υπερευαίσθητο». Θα σταματήσει να μας ανοίγεται και να εκδηλώνει τι πραγματικά νιώθει – κι αυτό είναι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στη σχέση μας.

ΠΗΓΗ

Πώς σας φάνηκε;