Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.
Μετάλλαξη Όμικρον: Τι συμπτώματα «βλέπουν» οι επιστήμονες – Η διαφορά με την Delta
Την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού στη χώρα τους μελετούν οι επιστήμονες της Νότιας Αφρικής, οι οποίοι πιστεύουν ότι τα συμπτώματά της είναι λιγότερο σοβαρά γι’ αυτούς που έχουν αναρρώσει από COVID-19 και επαναμολύνθηκαν με την Όμικρον ή προσβλήθηκαν από αυτήν ενώ έχουν εμβολιαστεί, όπως δήλωσε σήμερα, Πέμπτη (2/12) κορυφαία επιστήμονας της Νότιας Αφρικής.
«Πιστεύουμε και σε μεγάλο βαθμό μάλιστα ότι οι επαναμολύνσεις από την (…) νόσο θα είναι λιγότερο σοβαρές», δήλωσε η καθηγήτρια Αν Φον Γκότμπεργκ, μικροβιολόγος στο Εθνικό Ινστιτούτο της Νότιας Αφρικής για τις Μεταδιδόμενες Ασθένειες στη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης που οργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).
«Και αυτό είναι που προσπαθούμε να αποδείξουμε και να παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά στη Νότια Αφρική. Το ίδιο θα ισχύει και για όσους είναι εμβολιασμένοι», υπογράμμισε.
Μετάλλαξη Όμικρον: Πού διαφέρει από την παραλλαγή Delta
Η Αν Φον Γκότμπεργκ σημείωσε επίσης ότι η Νότια Αφρική αντιμετωπίζει μια αύξηση των επαναμολύνσεων από την COVID-19 σε ασθενείς που προσβλήθηκαν τώρα από τη νέα παραλλαγή Όμικρον που διαφέρει από αυτό που είχε βιώσει με προηγούμενες παραλλαγές του νέου κορονοϊού.
«Η προηγούμενη μόλυνση συνήθιζε να προστατεύει από την Delta, αλλά τώρα με την Όμικρον δεν δείχνει να ισχύει αυτό», είπε.
Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα αναπτύξει ομάδα αντιμετώπισης εξάρσεων της επιδημίας στην επαρχία Γκαουτένγκ, επίκεντρο του ξεσπάσματος της παραλλαγής Όμικρον στη Νότια Αφρική, για να βοηθήσει στην παρακολούθηση και την ιχνηλάτηση των επαφών.
Ο περιφερειακός διευθυντής του ΠΟΥ για την Αφρική Σάλαμ Γκέγιε σημείωσε επίσης ότι ο παγκόσμιος οργανισμός παρέχει τεχνική βοήθεια για να προωθήσει την παραγωγή και τη διανομή ιατρικού οξυγόνου στην Μποτσουάνα, όπου έχει επίσης εντοπιστεί το νέο παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορονοϊού.