Γεραπετρίτης: Τις επόμενες ώρες η συνεδρίαση της Επιτροπής Εμβολιασμού για την επίσπευση της 3ης δόσης στους 4 μήνες

Προβολές 0

Στο «τραπέζι» της Επιτροπής Εμβολιασμού αναμένεται να τεθεί σήμερα, Πέμπτη (2/12) η επίσπευση της χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού, όπως αποκάλυψε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στον ρ/σ «ΣΚΑΙ 100.3» ο κ. Γεραπετρίτης, η επιτροπή θα συνεδριάσει τις επόμενες ώρες για να εγκρίνει την επίσπευση της τρίτης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου στους 4 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τη σχετική εισήγηση προς τους ειδικούς έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ο ίδιος σημείωσε από το βήμα της Βουλής.

Παράλληλα, ο κ Γεραπετρίτης ανέφερε ότι παραμένει στο «τραπέζι» το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και της μετάλλαξης Όμικρον. Επίσης, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι στην αναμνηστική δόση, έτσι και στην υποχρεωτικότητα, η Ελλάδα ήταν από τις πρώτες χώρες που κινήθηκαν γρήγορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός έρχεται στον κατάλληλο χρόνο και έπρεπε πρώτα η πολιτεία να είχε εξαντλήσει όλα τα δυνατά ηπιότερα μέσα.

Τι είπε για το προσωπικό ασφαλείας στις απεργίες

Ο νέος νόμος για το προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια απεργιών θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα καθώς τηρήθηκαν όλα τα χρονοδιαγράμματα που προέβλεπε ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, δήλωσε κ. Γεραπετρίτης με αφορμή τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο λιμάνι του Πειραιά.

ΠΗΓΗ

Αφήστε μια απάντηση

Πρόσφατα Σχόλια

Χωρίς σχόλια για εμφάνιση.

 

 / 

Συνδεθείτε

Αποστολή Μηνύματος

Τα αγαπημένα μου